Kek Batik
Bahan-bahan:
1 paket biskut Marrie (dipatah patahkan)
4/5 sudu serbuk koko (mengikut cita rasa)
250gm Butter
1 tin susu pekat
1 cawan air (atau lebih)
Cara-cara:
1. Cairkan butter dlm kuali
2. Masukkan susu pekat
3. Masukkan serbuk koko dan kacau sentiasa
bagi mengelakkan ia berketul
4. Masukkan air mengikut cita rasa, mahu
pekat macam mana
5. Masukkan biskut marrie yg telah dipatah
patahkan tadi. Gaul sehingga coklat tadi meliputi semua biskut yang ada. Pastikan
jgn terlalu lama di atas dapur, nanti biskut akan hancur dan lembik.
6. Masukkan di dalam bekas dan ratakan bagi cantik
sikit.
7. Sejukkan di dalam peti ais terlebih
dahulu,
8. Apabila sudah keras, ia sedia dihidangkan
Selamat Mencuba!
No comments:
Post a Comment